Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší česko-slovenský film na Netflixe! Do ponuky pribudne dráma režiséra Bebjaka

Dráma Tieňohra režiséra Petra Bebjaka mala premiéru v kinách len v apríli a už teraz pribudne do ponuky Netflixu.

16.08.2022 06:00
Tienohra  c  Continental Film Foto:
Ján (Michal Ondrík) sa snaží zbaviť pocitov viny v boxerskom ringu. Pomáha mu s tým kamarát Michal (Hynek Čermák).
debata
nemocnica, druhá šanca, profesor, priznanie, Čítajte aj Ide do tuhého, finále klope na dvere! Ktorý slovenský seriál bude najlepší?

Asi každý zažil, že mu niekto ublížil a v nejakom momente sa chcel pomstiť. Film Tieňohra (Stínohra/Sha­dowplay) je silným príbehom o tom, ako to dopadne, keď má človek pocit, že musí spravodlivosť dosiahnuť sám. Vznikol na základe tragickej udalosti zo života producenta filmu.

Zábery z filmu Petra Bebjaka Tieňohra Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Milan Ondrík na zábere z filmu Petra Bebjaka...

Česko-slovenská dráma známeho slovenského režiséra Petra Bebjaka mala v slovenských kinách premiéru len tento rok v apríli a už teraz pribudne do ponuky streamovacej platformy Netflix. Ak by ste si chceli pozrieť silný príbeh, Tieňohra bude v ponuke Netflixu dostupná od štvrtka 18. augusta.

seriál Duch Čítajte aj Hviezda z Harryho Pottera si zahrala v českom krimiseriáli. Nakrútil ho slovenský režisér Bebjak

V hlavnej úlohe sa predstavuje Milan Ondrík, ktorý stvárnil Jána Kavku, štyridsaťročného záchranára z malého mesta, ktorý práve opustil svoju manželku Evu v podaní Dominiky Morávkovej. Tá sa však stane obeťou zločinu práve v čase rozchodu a Ján žije s pocitom viny, že nepriamo zapríčinil jej smrť a nepomohol jej v čase, keď to najviac potrebovala.

Hlavný hrdina síce chce veriť v spravodlivosť, ale obáva sa, že vrah môže uniknúť trestu a rozhodne sa vziať odplatu do vlastných rúk. Útočisko nájde vďaka kamarátovi Michalovi (Hynek Čermák) v miestnom boxerskom klube, ktorého členovia sú preňho novou rodinou. Podarí sa mu však okrem trestu zabezpečiť aj odpustenie sebe samému?

„V príbehu Tieňohry považujem za najdôležitejšiu tému konfliktu medzi inštitucionálnou spravodlivosťou a tou subjektívne nastavenou, kedy sa vrah vášho blízkeho môže za určitých okolností pohybovať voľne na slobode, a dokonca aj vo vašej blízkosti,“ hovorí producent Jan Bradáč, ktorý je aj autorom námetu vychádzajúceho z jeho osobnej životnej skúsenosti.

Scenár napísala jeho manželka Vendula, na filme sa podieľal ako dramaturg aj známy český režisér a scenárista Petr Zelenka. Režisér Peter Bebjak na filme opäť pracoval s kameramanom Martinom Žiaranom, ako to bolo aj v prípade filmov Správa či Čiara, seriálu Slovania alebo najnovšej televíznej rozprávky Krakonošovo tajomstvo, ktorá bude mať premiéru na Vianoce.

Tieňohra bude na Netflixe už štvrtou snímkou režiséra Petra Bebjaka. K dispozícii sú aj jeho filmy Trhlina, Čiara a Čistič. HBO Max má v ponuke seriál Slovania, ktorý uvádzala televízia Joj.

krakonošove tajomstvo, Čítajte aj Prvá správa o televíznych Vianociach uprostred leta: Jojka predstavila veľké prekvapenie

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Peter Bebjak #Tieňohra