Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Máte radi súdne drámy? Bola by veľká škoda, keby ste vynechali tento hit na HBO Max

Colin Firth hrá muža, ktorý je podozrivý z vraždy manželky.

16.07.2022 06:00
Schodisko, Colin Firth, Toni Colette Foto:
Toni Colette a Colin Firth v dramatickom seriáli Schodisko na HBO Max.
debata

V skutočnosti sú dva seriály Schodisko. Jeden je dokumentárny, nájdete ho na Netflixe a sleduje skutočné životné osudy a peripetie Michaela Petersona a jeho rodiny. V ňom uvidíte naozajstných aktérov veľmi zvláštneho prípadu, ktorý odhalil štrbiny amerického súdneho systému.

Druhý seriál je dramatizáciou tohto skutočného príbehu s Colinom Firthom v hlavnej úlohe. Limitovaná séria Schodisko na HBO Max patrí ku kritikmi aj divákmi oceňovaným sériám (vlastne oba tieto seriály).

Čierny telefón Čítajte aj Poriadna dávka napätia! Keď zazvoní čierny telefón, budú sa diať veci...

Tým, ktorí poznajú dokument, z Netflixu, dramatický seriál na HBO Max z hľadiska faktov veľa prekapení neprinesie. Ale je zaujímavé sledovať, ako jednotlivé postavy a zamotaný dej tvorcovia poňali.

A kto prípad nepozná, tak tu je stručné načrtnutie situácie. V roku 2001 zomrela za záhadných okolností manželka spisovateľa Michaela Petersona zo Severnej Karolíny. On tvrdil, že zahynula po páde zo schodov v ich dome. Početné rany na tele manželky Kathleen a stopy po masívnom krvácaní však nepodporovali jeho tvrdenia.

Súdny lekár, ktorý prípad preskúmaval, bol presvedčený, že rany boli spôsobené údermi zbraňou. To viedlo k tomu, že Peterson sa stal podozrivým vo vyšetrovaní vraždy.

Netflix Čítajte aj Netflix má novinku ohľadom nového predplatného. Dal sa dohromady s technologickým gigantom

Osemdielny seriál ponúka divákovi viaceré alternatívy, ako mohol byť spáchaný tento čin, vrátane jednej veľmi nepravdepodobnej, ale najlogickejšej. Zaujímavo tak spracúva veľmi náročnú problematiku. Odkrýva charaktery postáv po vrtsvách a dostáva sa k ich najtemnejším stránkam.

V hlavných úlohách dramatického seriálu sa stretnete s Colinom Firthom, Toni Colette a Juliette Binoche, ktorí tu podali vynikajúce výkony.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Colin Firth #HBO Max #Schodisko