Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízna kuriozita s názvom seriálu: Jojka si "nenápadne" kopla do Markízy

Nie je to prvýkrát, keď slovenské televízie našli zhodu názvu pri televíznych formátoch. Tentokrát si Jojka, zrejme nevedomky, vystrelila z Markízy, keď ponúkne na svojich obrazovkách seriál s rovnakým názvom ako má trhový líder.

16.06.2022 06:00
sestričky, Foto:
Nemocnicu počas leta nahradí americká novinka s názvom Sestričky.
debata

Obľúbená Nemocnica dostáva na Jojke zaslúženú letnú pauzu, keď šesť mesiacov valcovala konkurenciu a televízne rebríčky sledovanosti. Čo ju nahradí? Sestričky! No niečo tu nesedí! Veď Sestričky roky nakrúca Markíza.

šťastná rybka, Čítajte aj Nový seriál na Jojke: Trošku humoru, "scenáristické perly", ale dá sa to pozrieť

Televízia JOJ od štvrtka večera ponúkne na svojich obrazovkách iný seriál s totožným názvom. Stanica zakúpila vysielacie práve pre novú lekársku drámu, ktorá sa v originálnom znení volá Sestričky (Nurses) a rozhodla sa ponechať tento názov. Paradoxne, prichádzajúca novinka sa veľmi ponáša aj dejom na fínsky seriál, ktorý adaptovala Markíza.

evelyn, lego masters, Čítajte aj Ako vyzerá nefalšované divácke peklo? Stačí si (ne)zapnúť Markízu a jej šou

Je evidentné, že Jojka má veľký záujem udržať silný divácky návyk aj počas leta, kým má Nemocnica pauzu a ponúka publiku zahraničný dramatický seriál. Paradoxne bola to práve Nemocnica, ktorá zlynčovala počas minuloročnej jesene štvrtú sériu Sestričiek na Markíze. Dlhoročná obľúbená dráma tvrdo narazila na jojkársku novinku, ktorá jej nedala šancu. Sestričky padli so sledovanosťou o polovicu smerom nadol.

kolaz disney+ Čítajte aj Disney+ prináša horúce kinohity, slávne animáky aj filmové lahôdky pre fajnšmekrov

Aj napriek tomu, Markíza potvrdila nakrúcanie piatej série. Nie je však jasné, kedy ju nasadí do vysielania. Aktuálne dostala prednosť Druhá šanca, z ktorej sa stal najúspešnejší seriál Markízy za ostatné roky. Túto jeseň sa seriál s Jánom Koleníkom expresne vráti s novými časťami. Vo štvrtej sérii sa predvedie aj Pán profesor.

Jojka od štvrtka uvedie nový seriál Sestričky. Foto: TV JOJ
nurses, sestričky, Jojka od štvrtka uvedie nový seriál Sestričky.

O čom budú Sestričky na Jojke?

Do nemocnice St Mary's Hospital v centre Toronta nastupuje päť nových zdravotných sestier a ošetrovateľov, a hneď v prvý deň ich čaká veľká skúška. Auto narazí do davu ľudí a dôjde k veľkému počtu zranení. Grace má na starosti bezmenného muža s vážnymi zraneniami, Keon sa stará o tehotnú staršiu ženu a Ashley je nepríjemné, že musí komunikovať s rodinami pacientov. Wolf hľadá muža, ktorý prišiel o prsty, a Naz sa stará o učiteľa, ktorému záleží predovšetkým na jeho žiakoch.

A kto sú nováčikovia? Ashley Collinsová miluje svoj život a adrenalínovú prácu v nemocnici. Grace Knightová chce začať nový život, ale objaví sa starý známy, ktorý jej zničí všetky nádeje a plány. Keon Colby bol na vysokej škole nádejným futbalistom, a teraz sa snaží uchytiť v skutočnom živote.

Nazneen Khanová pochádza z bohatej indickej rodiny, ktorej chcela dokázať, že sa uživí sama. Túžila sa osamostatniť a presťahovala sa do Kanady, kde našla svoju prvú prácu. V Toronte však zisťuje, že postaviť sa na vlastné nohy vôbec nie je také jednoduché. Jemný a citlivý ošetrovateľ Wolf Burke ukrýva tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť jeho kariéru.

Prácu nováčikov riadia traja skúsení profesionáli – hlavná sestra Sinead O'Rourkeová, šarmantný doktor Evan Wallace, ktorý vedie pohotovosť a úžasne sa dokáže správať k ženám, a doktorka Vanessa Banksová, atraktívna gynekologička, ktorá dozerá, aby nikto z podriadených nezopakoval svoju poslednú chybu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #TV Markíza #seriál Sestričky