Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší skvelý obyčajný seriál! Túto vzťahovú drámu si treba pozrieť...

Fanúšikovia seriálu Normálni ľudia (Normal People) márne čakajú na druhú sériu, tvorcovia si však pripravili adekvátnu náhradu!

13.05.2022 07:00
Conversations with Friends, Foto:
Nový seriál bude mať premiéru 15. mája.
debata
lets dance, Čítajte aj Slovensko sa opäť roztancovalo! Let's Dance je totálnym jarným triumfom Markízy

Zoznámte sa, toto je novinka Conversation with Friends! Už sú to dva roky, keď sa objavil nenápadný seriál Normal People z dielne streamovacej platformy Hulu a BBC. Zaujímavosťou je, že tento seriál nepotrebuje žiadnych superhrdinov, žiadne špeciálne efekty, náročné nakrúcanie. Normal People je totálne obyčajný seriál a práve z tejto obyčajnosti plynú všetky výhody, prečo uchvátil každého, kto ho skúsil. Seriálov podobného typu je ako šafránu, máloktorá televízia sa odváži zainvestovať do navonok ničím výnimočného seriálu založenom len na vzťahoch dvoch mladých ľudí.

disney+, disney, Čítajte aj Disney+ tesne pred príchodom na Slovensko: Na konkurenciu útočí lákavou ponukou

Pointa seriálu je doslova banálna, ale pritom totálne úderná a dotkne sa každého, pretože každý si prežil vzostupy a pády lásky. V tej peknej, ale nepríjemnej podobe. Keď sa k tomu pridajú neopozerané, ale o to talentovanejšie tváre, ktoré svojou charizmou priklincujú diváka k obrazovke, úspech je zaručený. Tvorcovia vytvorili unikátny príbeh, ktorý sa tiahne niekoľkými rokmi a mapujú životy ústrednej dvojice a vybranej skupinky ich priateľov počas niekoľkých rokov. Od konca strednej školy, cez vysokú školu, až do času, keď sa o slovo prihlási reálny život a oni musia pristáť pevne nohami na zemi a rozhodnúť sa, čo budú robiť. Niekomu sa to podarí, niekomu nie.

Netflix Čítajte aj Netflix koná raketovo rýchlo! Lacnejšie predplatné spojené s reklamami chce zaviesť už čoskoro

Normálni ľudia boli obrovský hit, preto je šokujúce, že doteraz sa nevie, či bude seriál pokračovať a ten potenciál tam je. Ako náhrada prichádzajú Rozhovory s priateľmi. Príbeh sleduje Frances, 21-ročnú vysokoškolskú študentku, ako prechádza sériou vzťahov, ktoré ju nútia po prvý raz konfrontovať svoju vlastnú zraniteľnosť. Frances je všímavá, múdra a ostrá. Jej bývalá priateľka, teraz najlepšia priateľka, Bobbi, je sebavedomá, úprimná a presvedčivá. Hoci sa pred tromi rokmi rozišli, Frances a Bobbi sú prakticky neoddeliteľné a v Dubline spolu predvádzajú poéziu hovoreného slova.

mimino, baby, Čítajte aj Seriálový máj na HBO Max: Temný príbeh o korupcii, ale aj vyšinutý seriál o bábätku

Na jednom z ich predstavení sa stretávajú s Melissou, staršou spisovateľkou, ktorá je dvojicou fascinovaná. Bobbi a Frances začnú tráviť čas s Melissou a jej manželom Nickom, pekným, no zdržanlivým hercom. Zatiaľ čo Melissa a Bobbi spolu otvorene flirtujú, Nick a Frances sa pustia do intenzívneho tajného romániku, ktorý ich oboch prekvapí. Čoskoro táto aféra začne testovať puto medzi Frances a Bobbi a prinúti Frances, aby prehodnotila svoj zmysel pre seba a priateľstvo, ktoré je jej tak drahé.

Nový seriál bude mať premiéru od 15. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BBC #Hulu #seriál Conversation with Friends