Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS poteší seriálových fanúšikov! Na obrazovky mieri nová séria mrazivého hitu

Tí, ktorí majú radi mrazivý príbeh z Gileádu si konečne prídu na svoje!

30.04.2022 07:00
príbeh služobníčky, elisabeth moss, Foto:
RTVS v sobotu večer odpremiéruje 4. sériu Príbehu služobníčky.
debata (1)
anne hathaway, jared leto, wecrashed Čítajte aj Tip na seriálový maratón: WeCrashed je príbeh zamilovaných vizionárov, ktorí dostali po prstoch

Tretia séria, ktorú prednedávnom RTVS odvysielala v reprízach, priniesla čiastočnú úľavu a zároveň aj čiastočné napätie. V napínavom príbehu sa June Osbourne (Elisabeth Moss) z Gileádu podarilo zachrániť plné lietadlo žien a detí. Diváci boli svedkami dojímavej scény, kedy v úplne opačnom civili-zovanom svete, v Kanade, pristálo lietadlo plné vystrašených zajatkýň. A zatiaľ čo sa teta Lýdia (Ann Dowd) vyrovnáva s tým, že prišla o 86 zverených detí a žien, June ostala ležať v lese veľmi vážne zra-nená po strelnej rane.

ultimátum, malachovský, Čítajte aj Divácky extrém: Na Slovensku sa Ultimátum nevie spamätať, v Čechách opäť valcuje

Dej štvrtej série, ktorej výroba aj svetová premiéra boli posunuté kvôli pandémii, sa odohráva čiastočne v slobodnej Kanade a čiastočne v diktátorskom Gileáde, ktoré leží na území USA. Do bezpečia slobodného sveta sa podarilo dostať už množstvu hrdinov seriálu. Je tam aj manžel June, Luke (O. T. Fagbenle), ktorý sa stará o Juninu dcéru Nicol, ktorú porodila v Gileáde. V Kanade sa ocitá nielen Emily (Alexis Bledel) a Moira (Samira Wiley), ale najnovšie už aj Rita (Amanda Brugel), ktorá s hlavnou hrdinkou June slúžila u Waterfordových. Stále sú však v Gileáde mnohí, ktorých odtiaľ treba dostať, ako napríklad Junina a Lukova dcéra Hannah (Jordana Blake).

netflix Čítajte aj Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Okrem zreteľnejšej konfrontácie dvoch svetov, bude nová séria čiastočne aj psychologickým po-norom do duší tých, ktorí sa ocitli na slobode. Diváci budú svedkami toho, ako sa vyrovnajú s mi-nulosťou, ktorú si neustále v sebe nesú i toho, ako veľmi sa dokážu prispôsobiť novému životu. Dôraz novej série je kladený aj na kontroverzný pár Waterfordových, Serenu (Yvonne Strahovski) a veliteľa Freda (Joesph Fiennes). Zatiaľ čo sa ostatní budú tešiť z nového života na slobode, manželom Water-fordovým bude nastavené zrkadlo a budú konfrontovaní s tým, čo v Gileáde napáchali. Nová séria divákom ponúkne 10 častí, z ktorých tri dokonca aj režírovala samotná herečka Elisabeth Moss.

you, Čítajte aj Do tretice všetko dobré? Tentokrát to psychopati z Netflixu nezvládli

RTVS seriál odvysiela každú sobotu po 22:00. Seriál odštartuje na Dvojke už v sobotu 30. apríla od 22:15 v dvoch častiach za sebou. RTVS novú sériu prináša divákom vo chvíli, keď jej to umožňuje uvoľnenie vysielacích práv.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Elizabeth Moss #Príbeh služobníčky