Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tip na seriálový maratón: WeCrashed je príbeh zamilovaných vizionárov, ktorí dostali po prstoch

Škodoradosť je najlepšia radosť? Pozrite si seriál o raketovom štarte a páde známej firmy WeWork.

29.04.2022 11:22
anne hathaway, jared leto, wecrashed Foto:
Anne Hathaway a Jared Leto v seriáli WeCrashed.
debata

WeCrashed je novinka na Apple TV+, ktorá patrí do skupiny obľúbených seriálov založených na skutočných udalostiach – tento je o americkej firme WeWork. Hlavných úloh sa zhostili Anne Hathaway (ako Rebekah) a Jared Leto (ako Adam Neumann), ktorý bol zároveň aj jedným z producentov seriálu.

Smradi Čítajte aj Oplatí sa vybrať do kina? Prichádza úspešný animák aj dráma o prežitie

V centre pozornosti je jeden milostný príbeh a k tomu príbeh megaúspešnej firmy. WeWork sa za desať rokov existencie rozrástla z jedného coworkingového priestoru na globálnu značku s hodnotou 47 miliárd amerických dolárov. Počas jedného roka ale o 40 miliárd prišla. Ako to celé bolo a čo sa vlastne stalo?

Z nuly na miliardy

zväčšiť Herec Jared Leto ako vizionár Adam Neumann v... Foto: Apple TV+
jared leto, wecrashed Herec Jared Leto ako vizionár Adam Neumann v seriáli WeCrashed.

Seriál buduje divácky úspech na pocite škodoradosti. Prisťahovalec z Izraela Adam Neumann má zopár bláznivých podnikateľských nápadov, ktorým nikto neverí. Topánky na zasúvacích podpätkoch investorov neočaria a tak hľadá, ako by uspel. Má veľký dar reči, no zatiaľ nenašiel vhodných poslucháčov.

Neverí mu ani mladá Rebekah, ktorá Adamovi padla do oka. Je to sesternica Gwyneth Paltrow, ktorej sa nepodarilo preraziť ako herečke a pracuje ako učiteľka jogy. Adam si svojim šarmom a charizmou získa jej dôveru, a onedlho sa naňho usmeje šťastie aj v biznise.

netflix Čítajte aj Netflix reaguje na odliv predplatiteľov: Začal s prepúšťaním, ruší aj prvé projekty

Svojou víziou očarí mladého architekta Miguela McKelveyho, ktorý mu pomôže zrealizovať jeho nápad – vytvoriť zdieľaný kancelársky priestor, kde si každý prenajme to, čo potrebuje. Stoličku so stolom, sedačku, zasadačku… Vytvárajú nielen zdieľané kancelárske priestory, ale aj komunitu a životný štýl. Za svoje peniaze dostaneš pocit, že niekam patríš a nebudeš len pracovať, ale aj zabávať sa. Misiu firmy rozpracúva Rebekah, ktorá chce spolu s Adamom nielen budovať biznis, ale aj kultivovať svet.

Prvé kancelárie vytvoria v polorozbitých priestoroch, postupne začnú budovať ďalšie priestory, nabaľujú sa ďalšie budovy. Otvárajú ďalšie pobočky, prenikajú na nové trhy, vymýšľajú aj rôzne ďalšie firmy, ako napríklad WeGrow (vzdelávacia inštitúcia pre deti, ktorá bola alternatívou ku klasickému edukačnému systému).

Adam Neumann rozvinie svoj rečnícky a obchodnícky talent naplno a je taký presvedčivý, že by možno vedel presvedčiť aj nebožtíka, aby znova ožil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anne Hathaway #Jared Leto #Apple TV Plus #WeCrashed