Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stanica 11 je miniséria, ktorá stojí za to. Ale príbeh tu nedostanete zadarmo

Seriál, ktorý sa s odvahou a zaujímavo chopil témy pandémia.

13.04.2022 12:32
station eleven, Stanica 11 Foto:
Himesh Patel a Matilda Lawlerová v prvej časti série Stanica 11.
debata

Ak sa nebojíte dystopických seriálov, skúste limitovanú sériu Stanica 11 (Station Eleven), ktorý sa u nás objavil s príchodom HBO Max. Je to jeden zo seriálov nakrútených počas kovidovej éry, ale jeho vznik nebol podmienený aktuálnou pandémiou.

Tento seriál už nechodí okolo témy pandémia po špičkách, ako mnohé iné za posledné roky. Jeho tvorcovia predpokladajú, že divák sa už zocelil a niečo znesie.

pjimage  7 Čítajte aj Aké filmové bomby nás čakajú? Pozrite si prehľad najočakávanejších snímok do začiatku leta

Miniséria sa motá okolo udalostí spôsobených svetovou nákazou smrtiacej chrípky, ktorá vyhubí takmer celú planétu. Čo sa deje s ľuďmi, ktorí zostali, ako sa vyrovnávajú so stratou, izoláciou a novou situáciou? To je jedná z tém Stanice 11.

Seriál vznikol už pred pandémiou Covid-19, na základe úspešného románu kanadskej spisovateľky Emily St. John Mandelovej. Pre televíziu ho adaptoval tvorca Patrick Somerville a atmosféra tohto seriálu je veľmi podobná oceňovanej sérii Pozostalí (Leftovers).

Ak vám ju bude pripomínať, je to aj tým, že aj na Pozostalých pracoval Patrik Somerville (tam ako scenárista a producent).

Časti článku:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Station Eleven #Stanica 11