Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neviete, čo pozerať cez víkend? Prichádza česká kontroverzná miniséria

Rok 2022 nepoľavuje v ponuke premiérových titulov. Na streamovaciu platformu Voyo smeruje ďalšia originálna novinka.

14.01.2022 07:00
guru, kotek, Foto:
Jednu z hlavných úloh stvárňuje herec Vojtěch Kotek.
debata
kina otvorenie filmy Čítajte aj Do kín sa hrnie záplava filmových trhákov. Čo na vás čaká hneď po otvorení?

Alice (Anna Fialová) je dlhodobo v zložitej životnej situácii – so svojim bývalým partnerom Radkom (Lukáš Melník) neustále bojuje o malú dcéru Emmu. Ako k jednému z východísk z nepriazne osudu sa Alice upína k na prvý pohľad terapeutickým lekciám jogy, ktoré prevádzkuje samozvaný guru Marek (Vojtěch Kotek) spolu so svojou manipulatívnou spolupracovníčkou Klárou (Kristýna Podzimková). Pod príťažlivým ezoterickým obalom sa však skrýva niečo oveľa temnejšie.

kino, sála, filmy, premietanie, kinematografia, Čítajte aj Kiná sa začínajú otvárať, ako budú fungovať? Prinášame prehľad obmedzení

Alice, podobne ako ďalšie absolventky kurzu, podstúpi v jeho závere takzvaný rituál. Ani na chvíľu nezapochybuje, že išlo o znásilnenie. Všetko teda nahlási na políciu. Vyšetrovateľka Petra (Zuzana Stivínová) a jej kolegovia (Michal Isteník, Adéla Petřeková a Marek Pospíchal), ale aj štátny zástupca (Martin Myšička) sú k jej príbehu spočiatku silne nedôverčiví. Petra však začne postupne rozkrývať skutočnosti, ktoré zostavujú hrozný obraz toho, ako dlho, na koľkých ženách a s akou intenzitou guru násilné činy páchal.

šťastní vs. šťastní, krajčiová, miezga, bolf, kubala, cinkota, hurajová, Čítajte aj Ani raz ste sa nezasmiali? Tak to ste sledovali nový komediálny seriál na Markíze

Hlavné úlohy stvárňujú Anna Fialová, Zuzana Stivínová, Vojtěch Kotek, či Kristýna Podzimková. Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami a reflektuje celospoločensky rezonujúcu tému zneužitia nadradeného postavenia k znásilneniu či inému sexuálnemu útoku.

Miniséria Guru je dostupná od 14. januára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo #Vojtěch Kotek #seriál Guru