Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezdou nového filmu Netflixu je zvláštna ryba. Pozeranie na ňu upokojuje

Po filme Moja učiteľka chobotnica, ovenčenom Oscarom, sa streamovací gigant zameral ďalšiu úžasnú morskú kreatúru.

15.12.2021 06:00
Puff Foto:
Hlavná predstaviteľka nového dokumentárneho filmu Puff: Wonders of the Reef.
debata

Pred čosi vyše rokom sme na Netflixe s úžasom sledovali neuveriteľné priateľstvo medzi filmárom a chobotnicou. Životom unavený James Reed sa v tomto unikátnom dokumente skamarátil s mladou chobotničkou, chodil ju každý deň nakrúcať po dobu približne jedného roka, ona mu ukazovala čary podmorského sveta a pomohla mu zase nájsť zmysel života.

Film Moja učiteľka chobotnica získal Oscara a Netflix, ktorý ponúka množstvo dokumentov zo sveta prírody, teraz prichádza s novinkou. Zázraky korálového útesu (Puff: Wonders of the Reef) sa malá rybka počas prvého roka života učí, ako prežiť a prosperovať v koralovom útese. Dokument, ktorý už podľa upútavky pôsobí veľmi upokojujúco a fascinujúco, má premiéru vo štvrtok na Netflixe.

FANTASTIC BEASTS: THE SECRETS OF DUMBLEDORE Čítajte aj Fantastické zvery opäť prichádzajú! Pozrite si nový trailer so slovenským dabingom

Na začiatku je pritom malá štvorzubcovitá ryba, ktorá sa vie nafúknuť ako balón, malá iba ako ľudský necht. Vedci, kameramani a dokumentaristi po prvýkrát spojili svoje schopnosti, aby divákov preniesli do jej unikátneho mikrosveta. Drámy sa tu odohrávajú príliš pomaly, príliš rýchlo alebo v príliš malých mierkach na to, aby ich ľudské oko dokázalo zachytiť. Filmárom sa to vďaka špičkovej technike podarilo.

Moja učiteľka chobotnica Čítajte aj Keď je chobotnica učiteľkou

Príbeh rozpráva uznávaná austrálska herečka Rose Byrne. Predstavuje život malých, často prehliadaných stvorení, ktoré žijú v jednom z najrozmanitejších ekosystémov Zeme.

Pri nakrúcaní filmári použili sofistikované supermakro techniky, vyvinuté špeciálne pre tento film. Nakrúcalo sa v Austrálii v prostredí Veľkej koralovej bariéry, ktorá je najväčšou sústavou koralových útesov a ostrovčekov na našej planéte.

Mortal Kombat Čítajte aj Milujete akčné trháky? Pozrite sa, ktoré sa nedávno dostali na HBO Go

Dokument vtiahne do nádherného sveta malých, zvláštnych a úžasných obyvateľov útesu a vznikol v réžii Nicka Robinsona z Wild Pacific Media (tvorcovia ocenených dokumentov Ocean Odyssey, Kakadu a Life on the Reef). Kameru mal na starosti Pete West z BioQuest Studios, čo je svetový líder v oblasti najpokročilejších technológií v podvodnej filmovej tvorbe a fotografii.

Puff: Wonders of the Reef je prvým austrálskym originálnym dokumentom z produkcie Netflixu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix