Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Najlepšie seriály tohto roka podľa Mediakliku! Tieto hity nás totálne ohúrili

13. Foundation

Už 24. septembra sa k divákom dostal jeden z najdrahších seriálov súčasnosti – Foundation, ktorý bol donedávna považovaný za nesfilmovateľné dielo, vzhľadom na svoj obrovský rozsah, ktorý vychádza z knižnej série Issaca Asimova. Seriálový svet sa s týmto popasoval po svojom. Apple TV+ sa rozhodla zainvestovať a dať Foundation vizuálnu podobu. Dej seriálu rozpovie príbeh nezvratného rozpadu galaktického spolužitia, ktorý vydržalo tisícky rokov. Pád galaktickej ríše predpovedá doktor Hari Seldon (Jared Harris), pričom sa dostáva na okraj spoločnosti a štvanou zverou. On a skupina verných preto uteká a rozhodne sa cestovať po galaxii až na jej okraj, aby tu založili tzv. Foundation (Nadáciu) a pokúsiť sa zachrániť tisícročné dedičstvo civilizácií.

14. Invasion

Nákladná sci-fi dráma ukázala ďalšiu variáciu mimozemskej rasy na našej planéte. Ide o veľmi zaujímavý seriálový počin, ktorý nemusí byť pochuti každému. Nie je to žiadna zbesilá akčná jazda. Začiatok seriálu ukazuje posledný deň Zeme predtým, ako zaútočila neznáma entita. Seriál stavia na osudoch vybraných postáv roztrúsených po celom svete a ukazuje ich boj o prežitie, ale kľúčové prepojenia s mimozemšťanmi. Pomalšie tempo rozprávania je vyvážené neopakovateľne hutne vyskladanou atmosférou. Plusom sú neznámi herci, čo len umocňuje dojem, že divák sleduje osudy obyčajných ľudí, ktoré rozhodne nie sú hrdinovia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #netflix #HBO #Apple TV Plus #HBO Max #Disney+ #televízna sezóna 2021/2022 #Vianoce 2021 #Prehľad roka 2021