Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza má novinku! Toto je príbeh jedného z najväčších vrahov československej kriminalistiky

Televízia Markíza koncom novembra spustila novú éru zábavy na svojej streamovacej platforme Voyo. Pribudol prvý z mnohých pôvodných seriálov - Prípad Roubal. Nové seriály vznikajú pod jednou značkou Voyo Originál. Pri trojdielnej minisérii tuhne krv v žilách! Neviete, čo si pustiť? Tak vrelo odporúčame túto hviezdne obsadenú minisériu so strhujúcim, temným, dychberúcim príbehom a skvelými hereckými výkonmi!

04.12.2021 07:00
debata (1)
Brilantný výkon v úlohe vraha Roubala... Foto: TV Markíza
prípad roubal, hynek čermák, Brilantný výkon v úlohe vraha Roubala predviedol herec Hynek Čermák.
mrázik, Čítajte aj Vianoce na Markíze: Bez Popolušky, experiment so Slunce, seno a obľúbené klasiky

Miniséria s názvom Prípad Roubal je inšpirovaná skutočnými udalosťami a činmi jedného z najväčších sériových vrahov československej histórie Ivana Roubala. V réžii Terezy Kopáčovej ho stvárňuje český herec Hynek Čermák. Miniséria vznikla na motívy skutočných udalostí. Jej ústrednou postavou je sériový vrah Ivan Roubal (Hynek Čermák), jedna z najdesivejších a zároveň najkontroverznej­ších postáv československej kriminalistiky.

and just like that, sex v meste, Čítajte aj Návrat Sexu v meste, nový Star Wars seriál a to nie je všetko! Seriálový december je tu...

Hlavnou postavou príbehu je Daniela (Kamila Trnková), koncipientka Roubalovho obhajcu, advokáta Hynka Pokorného (Jan Čenský), ktorá v priebehu procesu s Roubalom rieši veľkú morálnu dilemu: Má sa aj naďalej angažovať v prípade klienta, ktorý sa jej hnusí a o ktorého vine je jednoznačne presvedčená? Alebo má naopak porušiť profesijné zásady, vydať orgánom činným v trestnom konaní dôkazy usvedčujúce klienta, a pripraviť sa tak o budúcu kariéru elitnej advokátky, ku ktorej vďaka svojim ambíciám a inteligencii mieri?

Kriminálna miniséria Prípad Roubal Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Záber z minisérie Prípad Roubal.

Okrem spomínaných hercov sa vo výrazných rolách objavia David Švehlík (policajt Jakub), Dagmar Havlová Veškrnová (štátna zástupkyňa Markéta Neumann) a Vojtěch Vodochodský (jej asistent Roman).

red notice, gal gadot, Čítajte aj Ešte nič iné nebolo na Netflixe sledované ako toto! Najdrahší film splnil svoj účel...

Deväťdesiate roky minulého storočia znamenali pre slovenskú a českú spoločnosť nielen koniec totalitnej vlády komunistov, nastolenie demokratických princípov a slobodu rozhodovania vo veciach verejných aj súkromných, ale, bohužiaľ, tiež prudký nárast trestnej činnosti, tej najzávažnejšej nevynímajúc.

tri oriešky pre popolušku, popelka, Čítajte aj V roku 2022 príde zmena! Vojnu medzi Jojkou a Markízou o Popolušku vyhrala RTVS

Rýchlo a nadmerne sa začalo dariť organizovanému zločinu, bývalí veksláci s tuzexovými bonmi si ľahko našli nový zdroj nelegálnej obživy, podsvetie nenásytne napučalo, vetvilo sa, nadobúdalo na sile a jeho praktiky sa vyznačovali až neuveriteľnou surovosťou a brutalitou. Ivan Jonák, Tomáš Berdych, František Mrázek, Tomáš Krejčíř. To je len pár mien z radu českých gangstrov, zločincov či šéfov podsvetia, ktorých trestnú činnosť sa policajné zložky dlhé roky pokúšali rozkrývať dňom aj nocou.

Bathory Čítajte aj Vraždy, politika, pašeráci aj milostné problémy. Šesť slovenských filmov, ktoré vytiahli divákov do kín

A potom tu bol Ivan Roubal. Solitér. Nebol súčasťou žiadnej organizovanej zločineckej skupiny, s nikým nespriadal plány, nikto mu nekryl chrbát, napriek tomu sa stal jedným z najvýraznejších zločincov svojej doby a najhroznejším sériovým vrahom českej, resp. československej histórie. Vraždil sám, často bez závažnejších pohnútok či hlbších motívov, jeho brutálne činy väčšinou poháňali len osobná pomsta či nesympatia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo #televízia Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Prípad Roubal