Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľké seriálové prekvapenie prichádza k nám! Táto lekárska dráma prekonáva aj Dobrého doktora

Televízia Markíza uvedie na obrazovkách sesterskej stanice Doma nový lekársky seriál, ktorý vo svete valcuje rebríčky sledovanosti. Podľa mnohých fanúšikov lekárskych seriálov je prichádzajúca novinka New Amsterdam ešte lepšia ako legendárny Dobrý doktor.

20.09.2021 07:00
new amsterdam, Foto:
Na obrazovky televízia Doma prichádza skvelá nová lekárska dráma - New Amsterdam. Premiéru si odohrá 20. septembra o 18:25.
debata
pán profesor, Čítajte aj Čo sa to deje s divákmi? Markíza v šoku, Pán profesor zostal poriadne otrasený

V USA vysiela New Amsterdam televízia NBC, ktorá je s výkonom seriálu natoľko spokojná, že po odvysielaní druhej série potvrdila nakrúcanie rovno ďalších troch sezón. Koncom septembra bude mať premiéru už štvrtá séria. Na Slovensku diváci spoznajú nových hrdinov od prvej série až teraz a rozhodne sa majú na čo tešiť. Táto lekárska dráma je úplne iná, aké doteraz videli! Televízia Doma spustí vysielanie už v pondelok, 20. septembra o 18:25.

New Amsterdam patrí medzi najstaršie verejné nemocnice v Amerike, do ktorej čela bol ako lekársky riaditeľ práve zvolený Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold). Aby mohla nemocnica poskytovať špičkovú starostlivosť všetkým pacientom, chce sa Max vyhnúť nepodstatnej a obťažujúcej byrokracii a zahodiť zastarané pravidlá. Slovíčko „nie“ neberie ako odpoveď, rád by totiž nemocnicu vrátil na výslnie, kam podľa neho patrí.

dom snov, vilo rozboril, Čítajte aj Horúce želiezko Jojky mieri do vysielania! Nová šou prinesie kopec zábavy, ale aj emócie

Maxovi kolegovia nie sú novému prístupu vedenia nemocnice spočiatku veľmi naklonení, postupom času však vidia, že Max pre pacientov urobí prvé aj posledné. Rovnako tak sa Maxova nová práca nepáči ani jeho manželke Georgii, ktorá je tehotná. Max sa preto snaží dať svoje pošramotené manželstvo do poriadku. A do toho všetkého sa dozvie, že má rakovinu. Zákernej chorobe čelí niekedy s obavami, inokedy s humorom.

Aj cez všetky tieto prekážky sa Max snaží byť všetkým nápomocný – či už pacientom, doktorom, sestrám či ostatnému personálu. Lenže nie vždy to ide podľa jeho predstáv. V seriáli tak sledujeme chod nemocnice, osudy pacientov i životy a prípady niekoľkých lekárov vo vedúcich pozíciách rôznych oddelení (pohotovosť, kardiochirurgia, onkológia, neurológia a psychológia).

tenet, Čítajte aj September na HBO: Prevratná sci-fi dráma, ale aj úplne nová seriálová miniséria!

New Amsterdam si vás nepochybne získa svojou ľudskosťou a pozitívnym prístupom, ktorým vládne ako Max, tak (väčšinou) aj jeho tím lekárov. Podmaní si vás výborne napísanými postavami aj ich vhodne zvolenými hereckými predstaviteľmi. New Amsterdam totiž nie je seriál len o chorobách a ich liečbe, ale skúma aj sociálne, kultúrne a emočné príčiny, ktoré za danými chorobami stoja. A to ho odlišuje od ostatných seriálov z nemocničného prostredia.

Ako v každom správnom lekárskom seriáli, aj tu je miesto pre emotívne okamihy, osobné príbehy všetkých zúčastnených a prekvapivé zvraty. Seriál je dojemný, láskavý i humorný, otvára ale aj dôležité témy.

Koncom septembra bude mať v USA premiéru už 4. séria hitu New Amsterdam.

Humornú stránku seriálu majú na starosti predovšetkým doktori Iggy Frome (Tyler Labin) a Vijay Kapoor (Anupam Kher). Prvý z nich je psychológ, druhý neurológ. Ich vzájomné provokácie, ale aj priateľstvo sú neustálym zdrojom zábavy. Aj oni však majú svoje vážne chvíľky. Základný tím potom tvoria ešte onkologička, Dr. Helen Sharpeová (Freema Agyeman), šéfka pohotovosti Dr. Lauren Bloomová (Janet Montgomery) a čerstvý primár úplne novej kardiológie Dr. Floyd Reynolds (Jocko Sims).

Seriál New Amsterdam je inšpirovaný knihou Dr. Erica Manheimera s názvom Dvanásť pacientov: Život a smrť v nemocnici Bellevue a jeho 15-ročným pôsobením v nemocnici vo funkcii lekárskeho riaditeľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #New Amsterdam #televízia Doma #televízna sezóna 2021/2022