Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripravte sa! Na slovenské obrazovky prichádza akčný hit, ktorý nemôžete zmeškať

S nástupom júna televízia Markíza posilňuje vysielanie "Chicago" seriálov na sesterskej stanici Doma. Divákov čaká akčná nádielka v podobe seriálu Chicago Fire.

02.06.2021 07:00
chicago fire, Foto:
Diváci sa môže tešiť na nových hrdinov zo seriálu Chicago Fire.
debata

Zaujímavé je, že stanica zvolila netradičnú taktiku predstavenia Chicago seriálov. Pred časom dvakrát „otočila“ s veľkým úspechom Chicago Med, ktorý je však tretím kúskom z tohto seriálového univerza. Diváci videli päť sezón, pričom šiesta sa len nedávno skončila v USA a teda čoskoro by sa mohla dočkať aj slovenskej premiéry. Dobrou správou je, že Chicago Med zinkasovalo od televízie NBC objednávku aj na siedmu sériu.

kaley cuoco, teória veľkého tresku, Čítajte aj Návrat Teórie veľkého tresku? Som jednoznačne za, hovorí seriálová Penny

Už v stredu, 2. júna od 18:50, vtrhne do vysielania televízia Doma seriál Chicago Fire. Paradoxne ako druhý v poradí, pričom práve Fire odštartoval celú frančízu a položil základy pre druhý spin-off s podtitulom PD (o policajných zložkách) a tretí Med (lekársky). Chicago Fire má na konte deväť sérii, pričom desiata sa začne vysielať na jeseň v USA.

O čom je Chicago Fire?

Nový seriál nám umožňuje nahliadnuť do každodenného života príslušníkov hasičského zboru, záchranárov a lekárov z 51. obvodu mesta Chicago. Diváci tak majú príležitosť zoznámiť sa s často nadľudským bojom hrdinov všedných dní, ktorí pri plnení svojich úloh a záchrane ľudských životov každodenne nasadzujú životy vlastné.

Seriál Chicago Fire prichádza na Slovensko! Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Chicago Fire.

Prostredníctvom realisticky vykreslených postáv je tak možné nahliadnuť aj do tajomstiev hasičského povolania, ako aj do osobných životov hlavných protagonistov. Seriál ukazuje, že medzi hasičmi, tak ako medzi ostatnými ľuďmi, nechýba súdržnosť, ale ani protiklady a okamihy napätia. Členovia tímu spolu tvoria rozmanitú, no blízku rodinu, ktorá si navzájom pomáha v ťažkých chvíľach.

priatelia, Čítajte aj Recenzia: Návrat Priateľov je epický, skvelý, plný emócií. Treba si ho naplno užiť

Po smrti jedného z členov tímu, Andrewa Dardena, sa tím hasičov rozpadá, pretože vedúci hasičskej techniky Matthew Casey (Jesse Spencer) a vedúci elitnej záchranárskej jednotky, Kelly Severide (Taylor Kinney), sa vzájomne obviňujú z jeho smrti. Keď však ich hádky takmer spôsobia smrť ďalšieho hasiča, Chistophera Herrmanna (David Eigenberg), členovia tímu sa znova zblížia.

normal people, Čítajte aj Čo je obyčajné, to nie je zlé! Tento seriál je brilantný kúsok, ktorý zasiahne každého

Medzitým je na stanicu pridelený hasič v zácviku, Peter Mills (Charlie Barnett), ktorý kráča v šľapajách svojho otca, a snaží sa nájsť svoje miesto na stanici. Ďalšími členmi tímu sú medičky Gabriela Dawson (Monica Raymund) a Leslie Shay (Lauren German). Vedúcim stanice je skúsený Wallace Boden (Eamonn Walker), ktorý spolu s ostatnými musí každodenne rozhodovať o živote a smrti.

V jednej z hlavných úloh zahviezdi austrálsky herec Jesse Spencer, ktorý sa v našich končinách preslávil rolou internistu a chirurga Roberta Chasea v úspešnom lekárskom seriáli Dr. House.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #televízia Doma #Chicago Fire