Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nebavia vás ťažkopádne drámy? Pripomeňte si seriál, ktorý prináša rýchlu zábavu

Leto sa síce pomaly, ale isto končí, ale to vôbec nevadí! Stále je tu naša letná retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. S poradovým číslom osem je tu seriálový komediálny veterán New Girl.

25.08.2020 07:00
new girl, zooey deschanel, Foto:
Sitkom New Girl je ďalším ponúkaným kúskom v našej retro rubrike.
debata

Sitkom New Girl mohol skončiť s nie príliš dobrým koncom. Dlhé roky bol najsledovanejším komediálnym seriálom na televízii FOX, posledná séria však na sledovanosti stratila. Aj napriek tomu bola sledovanosť ešte dostatočná, aby sa seriál nepriblížil k svojmu koncu. Väčším problémom bol vyčerpaný námet, ktorý už častokrát varil z vody a to bol aj jeden z hlavných dôvodov, prečo New Girl takmer skončila so šiestimi sériami. Diváci však nemali dosť, chceli rozlúčkovú siedmu sezónu.

Televízia FOX mlčala až do poslednej chvíle s objednávkou na ďalšiu sériu. Dôvodom boli rokovania s tvorcami seriálu, ktorí sa rozhodli využiť poslednú šancu a na poslednú chvíľu uzavreli dohodu o nakrútení poslednej série. Podarilo sa vyrokovať osem rozlúčkových častí. Záver šiestej série bol čiastočne prispôsobený ako záver seriálu, vznikol však významný priestor na ďalšie pokračovanie.

Zaujímavé bolo aj konanie tvorcov, keď „podvedome“ priviedli osudy jednotlivých postavičiek k ich šťastným koncom. Na jednu stranu táto gradácia bola aj k prospechu veci, lebo dej sa jednoducho tak vyvinul a iná cesta nebolo ani možná. Ich peripetie sa už zbytočne umelo nedramatizovali a vznikla príjemná 6.séria, ktorá mala svoj koniec.

Aj napriek tomu New Girl ponúka naozaj skvelú zábavu vhodnú na letné večery, stačí si vyložiť nohy a nechať sa strhnúť absurdným humorom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zooey Deschanel #New Girl #oseriáloch