Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Len máloktorý seriál bol takto vtipný! Toto je klasika, ktorú si treba v lete pripomenúť

Leto je tu! A opäť sa po ročnej pauze vracia naša retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. Ako šiesty veterán tohto leta prichádza seriál Ally McBeallová.

11.08.2020 07:00
ally mcbeal, ally mcbealová, Foto:
Obsadenie seriálu počas jeho prvej a druhej série.
debata

Príbeh o pojašenej právničke, ktorá sa snaží zúfalo nájsť toho pravého, televízia FOX vysielala od 8.septembra 1997 do 20.mája 2002. V tom čase táto komediálna dráma spôsobila ošiaľ medzi divákmi a v najlepších časoch si seriál zaplo 14 miliónov divákov, ktorí boli zvedaví na ďalšie príhody z právnickej firmy Cage & Fish plnej vtipných postavičiek s ich rôznymi „poruchami“.

Problémom Ally bolo rýchle vyhorenie námetu. Po raketovom štarte a megaúspechu prvých sérií a čoskoro krivka otočila strmhlav dole a neskôr bolo jasné, že piata séria bude vykúpením, ak bude posledná. Čo sa aj nakoniec stalo.

Sérial tvorcovia postavili na dvoch svetoch – na reálnom a vnútornom. Vďaka vnútornej vízii a vnútornému hlasu hlavnej hrdinky diváci mali prehľad o tom, čo si Ally naozaj myslí o klientoch, spolupracovníkoch, mužoch alebo o ženách jej bývalého milenca. Navyše, jej vnútorný život dostal originálnu, bohatšiu a komiksovú pozíciu. Scenárista David E. Kelley nenechal svoje postavy ani publikum „relaxovať“: často neočakávane menil vývoj príbehu počas jednej epizódy.

Aj napriek tomu sa na seriál ani po rokoch nezabudlo a reprízy sú sledované po celom svete. Ďalšou zaujímavosťou je, že drvivá väčšina hercov úspešne budovala svoje kariéry ďalej a nikto nezapadol prachom – ako to už býva zvykom. K čaru seriálu prispel aj scenár a nesmrteľné dialógy alebo plejáda hosťujúcich spevákov a hercov.

Teraz je ideálny čas si Ally pripomenúť a dopriať si poriadne zábavný seriálový maratón!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Calista Flockhart #Ally McBeal #oseriáloch