Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ikonická dvojica má stále milióny fanúšikov! Dočkajú sa Kosti pokračovania?

Leto je tu! A opäť sa po ročnej pauze vracia naša retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. Ako štvrtý veterán tohto leta prichádza seriál Kosti.

28.07.2020 07:00
David Boreanaz, Emily Deschanel, bones, kosti, Foto:
Kultový seriál Kosti (Bones) je ideálny kandidát na poriadny letný seriálový maratón.
debata

Pre televíziu FOX boli Kosti (Bones) doslova zjavením. Prvá epizóda sa vysielala v roku 2005 a veľmi rýchlo si forenzný tím z Jeffersonského inštitútu našlo milióny fanúšikov po celom svete. Tvorcom sa podarilo trefne vyplniť medzeru na trhu. Priniesli síce otrepanú šablónu s dvoma nesúrodými hlavnými postavami, avšak interakcia medzi Boothom (David Boreanaz) a Brennanovou (Emily Deschanel) priniesla vtipné a originálne dialógy, ktoré dodnes milujú skalní fanúšikovia.

Navyše seriál hovoril bez okolkov o smrti a jej podobách. Každá epizóda priniesla pomerne nechutné zábery na rôzne variácie odchodov z tohto sveta, popritom sa pomaly rozvíjali osobné linky postáv. Najväčšia pozornosť si prirodzene brala Seeley a Temperance a tvorcovia divákov poriadne dlho naťahovali, kým týchto dvoch dali dokopy. Počas dvanásťročného nakrúcania Deschanel porodila dve deti a jej tehotenstvá boli súčasťou deja seriálu. Preto aj Brennanová s Boothom sa stali dvojnásobnými rodičmi.

Televízia sa však k seriálu správala veľmi macošsky, neraz sa táto téma stala témou ironických žartov. Hoci sledovanosť drvivú väčšinu rokov bola nadpriemerná a seriál sa stal najdlhšie vysielanou drámou domovskej televízie, neustále sa menil vysielací slot. Protesty divákov nikdy nezabrali, no vždy si našli ku Kostiam cestu. Počas posledných rokov sledovanosť začala postupne klesať, no Kosti prežívali.

Už krátko po skončení nakrúcania sa začalo špekulovať, či a kedy by sa mohli Kosti vrátiť. Buď v podobe minisérie alebo filmu. Tieto plány sa nikdy neuskutočnili a v blízkej budúcnosti sa ani neudejú. Obaja hlavní predstavitelia nie sú naklonení vrátiť k svojim úlohám, ktoré z nich spravili celosvetové hviezdy.

Rozhodnutie o konci prišlo na prelome rokov 2016 a 2017. Schválila sa dvanásta séria, ktorá bola označená ako finálna. Namiesto klasických 22 častí dostala len dvanásť, aby tvorcovia uzavreli príbehy.

Kosti bodovali aj na Slovensku, doteraz je reprízovaný na Wau. Seriál bol jeden z mála, ktorý výrazne bodoval aj hlavnej stanici Jojky. K dispozícii je dvanásť sérii a neuveriteľných 246 epizód. Počet častí nie je náhodný, zhoduje sa s počtom kostí v ľudskom tele. Leto je ideálny čas na poriadny seriálový maratón!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Emily Deschanel #David Boreanaz #Bones #BONES (Kosti) #oseriáloch