Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na obrazovke zohratá dvojka, v zákulisí nenávisť! Pripomeňte si Vtierku Castla

Leto je tu! A opäť sa po ročnej pauze vracia naša retro rubrika, v ktorej si pripomenieme kultové seriály, ktoré sú vhodné na poriadny seriálový maratón. Ako tretí veterán tohto leta prichádza Vtierka Castle.

21.07.2020 07:00
vtierka castle, castle, nathan fillion, stana... Foto:
Seriál Vtierka Castle je mimoriadne vhodný na letný seriálový maratón.
debata

Prvá epizóda seriálu televízia ABC uviedla v marci 2009 a asi len málokto tušil, že z toho bude hit. Za všetko hovorí samotné nasadenie. Stanica novú kriminálku nasadila až v poslednej tretine televíznej sezóny, v ktorej je šanca na úspech pomerne malá. Dôvod je prozaický, preferencie divákov sú už roztriedené a musí to byť ozaj kvalita, aby si pred koncom sezóny získal pozornosť. V prípade Castla to zabralo.

Prvá séria mala síce iba desať epizód, okamžite začala lámať rekordy sledovanosť s viac ako 10 miliónovou sledovanosťou. Niektoré epizódy prvej série mali viac ako 12-miliónové publikum. ABC veľmi rýchlo pochopila úspech seriálu a objednávka druhej série prišla veľmi skoro. Na jeseň 2009 prišla druhá séria, tá už bola nasadená do hlavnej sezóny a kriminálka sa zaradila medzi top programy.

Záver seriálu Vtierka Castle.

Celkovo sa seriál dočkal až 8 sezón, 173 epizód. Až tesne pred koncom nakrúcania sa ukázalo, že medzi ústrednou dvojicou Nathanom Fillionom a Stanou Katic panovala obrovská nevraživosť. Na obrazovkách však predvádzali prvotriedne výkony a všetci im verili, že Castle a Beckettová je ikonická dvojka. Fillion sa „preslávil“ rozhodnutím vyhodiť svoju kolegyňu zo seriálu pred koncom ôsmej série, keď sa rozhodovalo o potenciálnej deviatej série. Katic sa to dozvedela až z médií.

Po protestoch divákov a už tak nízkej sledovanosti upustila televízia od úmyslu nasilu pokračovať v nakrúcaní. Tvorcovia mali našťastie nakrútený aj alternatívny koniec ôsmej série, ktorá poslúžila ako dostačujúci koniec seriálu a tak Vtierka Castle mal happyend. Dodnes patrí táto ojedinelá komediálna kriminálka k najobľúbenejším seriálom na svete a vo veľkom sa reprízuje aj u nás.

V súčasnosti obaja herci sú hviezdami vlastných seriálov. Fillion zostal verný televízií ABC, kde hrá v seriáli The Rookie (Zelenáč). Aktuálne má za sebou dve série, tretia je potvrdená. Katic hrá v seriáli Absentia, tretia séria bude mať premiéru toto leto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stana Katic #Vtierka Castle #CASTLE (Vtierka Castle) #oseriáloch #Nathan Fillion