Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je tu dlhoočakávaná krvilačná premiéra! Prichádza Dracula nakrúcaný aj u nás

Kto si myslel, že po Vianociach nastanú seriálové suchoty, tak sa poriadne mýlil. Netflix od 4. januára naservíruje hororovú minisériu o Draculovi, ktorá sa čiastočne nakrúcala aj na Slovensku a diváci už v traileri uvidia známe tuzemské scenérie.

04.01.2020 07:00
dracula, drakula, upír, claes bang, Foto:
Herec Claes Bang ako gróf Dracula.
debata

Strašidelná trojdielna miniséria od tvorcov kultového Sherlocka mala počas prvých troch dní nového roka premiéru vo Veľkej Británii, keďže prvotný námet vychádza z dielne BBC a televízia spojila sily s Netflixom až neskôr. Od 4. januára sa seriál dostane do celosvetovej distribúcie a nedočkaví fanúšikovia uvidia výsledok niekoľkomesačného nakrúcanie, ktoré odohrávalo po celej Európe.

V hlavnej úlohe grófa Draculu sa predstaví Claes Bang, známy z filmu Štvorec či zo snímky Dievča v pavúčej sieti. Okrem neho v projekte účinkujú Dolly Wells, Morfydd Clark, John Heffernan, Lujza Richter, Joanna Scanlan.

Samotné nakrúcanie na Slovensku sa uskutočnilo v marci 2019 a filmári na niekoľko dní „obsadili“ ulice historického jadra v Banskej Štiavnici. Nakrúcalo sa aj v priestoroch banskoštiavnického Starého zámku. Z ďalších lokalít na Slovensku sa nakrúcalo na Oravskom hrade a v Zuberci. Práve ikonický Oravský hrad je vidno v traileri v prvých sekundách, Banskú Štiavnicu možno na pár sekúnd vidieť v závere.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Dracula #oseriáloch