Dobré jedlo treba vedieť hľadať

Čím môže Slovensko prilákať turistov? Okrem prírody a kultúry určite aj dobrým jedlom. Na Slovenskom internete pôsobí množstvo web stránok, ktoré sa venujú gatronómii, resp. reštauračnému biznisu. Medzi ne pribudol 1. júna nový hráč – Na svojom webe tvrdí, že disponuje najväčšou a najaktuálnejšou databázou reštaurácií na slovenskom webe.

09.06.2010 15:12
bryndza, halušky, slanina, jedlo Foto:
bryndza, halušky, slanina, jedlo
debata

Na svojej databáze pracoval niekoľko mesiacov a všetky zverejnené záznamy overoval. Do procesu pridávania podnikov chce v budúcnosti aktívne zapojiť komunitu návštevníkov, ktorých plánuje aj odmeňovať. Zároveň podľa vyjadrenia jedného zo spoluzakladateľov, Ľubomíra Jochima (bývalý obchodný riaditeľ TRENDU), poskytujú všetkým registrovaným reštauráciám a podnikom automaticky prístup do administračného rozhrania, kde si môžu ich majitelia všetky informácie aktualizovať.

„Prístup majiteľom reštaurácií sme poskytli už koncom minulého týždňa. Do 2. júna sa do systému prihlásilo takmer 1000 reštaurácií a pribudli fotografie a denné menu takmer dvoch stoviek podnikov“, informuje Jochim.

Z hľadiska komfortu pre návštevníkov prináša nový portál prináša technologických noviniek. Pri prvom otvorení stránky sa návštevníkom automaticky prednastaví lokalita na základe miesta pripojenia do internetu. Na skutočnosť je však každý návštevník upozornený a môže si vybranú lokalitu samozrejme zmeniť. Jeden z najdôležitejších nástrojov je však automatické uloženie nastavení návštevníkov bez nutnosti registrácie – každý návštevník si môže nastaviť napr. reštaurácie vo svojom okolí medzi svoje „Obľúbené“ a získať tak napr. informácie o obedovom menu vybraných reštaurácií vo svojom okolí.

Okrem uvedených nástrojov za samozrejmosť už považujeme fulltextové vyhľadávanie, na aké sú návštevníci zvyknutí napr. z google, ako aj možnosti vyhľadávania podľa kategórií podnikov, typu kuchyne, detailov, či na mape.

Hodnotiť portál je ešte priskoro, keďže je v oficiálnej prevádzke je len pár dní. V každom prípade si portál verí a podľa vyjadrení Jochima plánuje realizovať ešte množstvo ďalších aktivít prospešných pre návštevníkov.

debata chyba