Turista aj našinec naozaj majú na výber

V súčasnosti platná kategorizácia rozdeľuje hotely do 5 tried. Hotely nižších tried (** a *) sú vhodné pre menej náročných klientov, poskytujú jednoduchšie ubytovanie za nižšiu cenu. Štandardné ubytovanie nájdete v ***hoteloch typu Ibis, vyšší komfort ponúkajú ****zariadenia ako napr. Crowne Plaza a pod.

02.09.2010 11:09
Kempinski Hotel River Park Foto:
Kempinski Hotel River Park.
debata

Nájdete už aj medzinárodné hotelové siete Accor (Ibis), Best Western, InterContinental Hotels (Holiday Inn, Crowne Plaza), Carlson/Rezidor SAS (Radisson). Vo výstavbe sú už aj prvé hotely Kempinski. Umiestnené v krásne zrekonštruovaných historických budovách alebo v novovybudovaných moderných stavbách poskytujú záruku medzinárodných štandardov kvality obohatených osobitým slovenským šarmom.

Okrem značiek známych aj za hranicami je na Slovensku čoraz viac menších i väčších hotelov, ktoré boli za posledné roky do veľkej miery zrekonštruované a kvalita ich služieb stále rastie. Celkovo sa zvyšuje počet hotelov i ubytovacích zariadení vôbec, rastie kvalita služieb a spolu s tým i cenová hladina.

V hoteloch vyšších tried sú bežne poskytované raňajky formou švédskych stolov a bývajú takmer vždy zahrnuté v cene ubytovania. Mnohé z hotelov vyšších tried sú vybavené novovybudovanými vitálnymi svetmi a wellness centrami a stávajú sa miestom vhodným na relax a načerpanie nových síl. Takisto čoraz viac hotelov disponuje konferenčnými priestormi a vybavením a ponúkajú možnosti usporiadať najrôznejšie podujatia od menšieho seminára až po medzinárodnú konferenciu. V hoteloch sa bežne dohovoríte po anglicky a nemecky, menej častá je znalosť francúzskeho jazyka, španielčiny, taliančiny alebo ruštiny.

Orientačné ceny v hoteloch počas hlavnej sezóny
Názov hotela/počet hviezdičiek cena za os./noc s raňajkami v €
Grand Hotel Kempinski High Tatras***** 300
Hotel Albrecht v Bratislave***** 176
Kúpeľný hotel Thermia Palace v Pieštanoch***** 100
Tulip House Hotel v Bratislave***** 165
Alexander’s Hotel v Nitre**** 82,99
Apartmán Hotel Residence Šulekova v Bratislave**** 86,31
Apollo hotel v Bratislave**** 81,33
Austria Trend Hotel v Bratislave**** 139,50
Balnea Esplanade Palace v Piešťanoch**** 49,79
Best Wester Hotel Koruna v Nitre**** 76,35
Best Wester Hotel Koruna v Bratislave**** 103
Boutiq Hotel Golden Royal v Košiciach 93
debata chyba