Na Štrbskom Plese už zasnežujú zjazdovky

V lyžiarskom stredisku na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách využili hneď prvé mrazy a v stredu ráno spustili technické zasnežovanie. "Už v utorok začalo mrznúť a v stredu ráno klesla teplota na mínus päť stupňov, takže sme mohli začať zasnežovať," uviedla manažérka strediska ParkSnow na Štrbskom Plese Lenka Maťašovská.

24.11.2010 10:17
Vysoké Tatry, Štrbské Pleso Foto:
Štrbské Pleso
debata

V prípade ideálnych podmienok dokážu na Štrbskom Plese pripraviť svah Interski do štyroch dní. Súčasné podmienky však podľa Maťašovskej stále nie sú ideálne, aj keď tu padá aj prírodný sneh. Hlavne pôda na lyžiarskych svahoch ešte nie je dostatočne premrznutá. Ak vydrží súčasný charakter počasia, najneskôr na budúci víkend sa bude dať na Štrbskom Plese lyžovať. Po svahu Interski bude 1. Tatranská pokračovať v príprave ďalších svahov.

Na ochladenie čaká aj prevádzkovateľ strediska Tatranská Lomnica. Podľa marketingovej riaditeľky Tatry Mountain Resorts Kataríny Šarafínovej ráno ešte neboli v Tatranskej Lomnici vhodné podmienky na spustenie technického zasnežovania. „Dnes večer by sme ho mali spustiť,“ uviedla Šarafínová. Podobne ako na Štrbskom Plese aj v Tatranskej Lomnici plánujú spustiť lyžiarsku sezónu na budúci víkend.

debata chyba