Aký je Juraj Mokrý vodič?

Herec a moderátor Juraj Mokrý najazdí ročne 40 000 km. V súčasnosti ich absolvuje za volantom svojho BMW 330 xd Touring. Za volantom strávil už 14 rokov a jeho prvým autom bolo BMW 320 (E21). Jeho obľúbeným autom je BMW 850 ci.

28.07.2009 11:08
Juraj Mokrý Foto:
Juraj Mokrý sa živí ako zabávač a herec.
debata

Aký ste vodič?

Považujem sa za šoféra, ktorý sa nepreceňuje. Jazdím rád, ale myslím, že radosť z jazdy je dnes priamo úmerná našej infraštruktúre. Čo je zábavné na tom, ak stojíte niekde v zápche alebo sa vlečiete v kolóne. A to je dennodenná realita. Preto sa cítim v aute najlepšie v noci. Zásadne nie cez deň. Potom si to viem aj užiť.

Aký ste spolujazdec?

Veľmi dobrý. Pretože zásadne si sadám do auta len k ľuďom, o ktorých viem, že sú dobrí šoféri. Potom si jazdu doslova vychutnávam. Napríklad aj s Dianou, ktorá je skvelá vodička.

Aké sú vaše zlozvyky?

Moc ich nemám. Telefonovanie som vyriešil cez Bluetooth a cigaretu si za volantom zapálim len veľmi mimoriadne. Napríklad v zápche. Občas sa tiež rozčúlim, ale viem, že je to zbytočné mrhanie energiou. Jednoducho sú medzi nami aj takí, čo sa za volantom potia a treba ich rešpektovať.

Ako si krátite čas na cestách?

Počúvam dobrú hudbu. Beriem si svoje cédečká. Ale keď toho mám dosť, tak zapnem rádio. Najlepšie niečo upokojujúce a niečo nostalgické, niečo čo mi pripomenie keď som bol prvý raz zamilovaný na lyžiarskom zájazde a podobne.

Na čo ste alergický?

Rozčuľujú ma výletní šoféri s klobúkmi na hlavách, ktorí nevedia jazdiť s prehľadom. Potom je to stále brzda – plyn. A tiež neznášam myšičkárov a tých, čo pri predbiehaní ohrozujú iných. A pritom si nevedia ani celkom dobre zvážiť, či majú na takú jazdu aspoň dosť koní pod kapotou. Potom sú z to také antišoky.

Čo pre vás znamená auto?

Ako každý chalan, mám rád autá. Začalo sa to už v detstve angličákmi. A ja teraz si vyberám autá, ktoré majú nejakú charizmu. A musím povedať, že sa o ne starám. Auto proste musím mať v perfektnom technickom stave, aj keby v ňom mal byť neporiadok.

Najhoršia skúsenosť?

Našťastie nemám za sebou nijakú búračku a „ťukesy“ nestoja za reč.

Ako vychádzate s políciou?

Veľmi dobre. Som vždy slušný a spolupracujem. Ak som si vedomý, že som urobil nejaký priestupok, tak im dám za pravdu a nevyjednávam. Čo som sa stretol, policajti boli ku mne zatiaľ vždy maximálne objektívni. Popularita tam nezohrala žiadnu rolu.

Vaša najvyššia pokuta?

Raz som zastavil na chvíľu pred veľkým nákupným centrom na mieste vyhradenom telesne postihnutým. Stálo ma to štyri tisícky. A aj som si ich zaslúžil.

Čo si myslíte o ženách vodičkách?

Na pohlaví nezáleží. Myslím, že dôležitejšie je, ako to má človek v hlave poprepájané. Rovnako medzi mužmi aj ženami sa nájdu dobrí aj zlí šoféri.

Viete si vymeniť rezervu?

Tak to si píšte, že viem, ale šróbiky nesmú byť dotiahnuté „na hovado“ lebo tam to zaváňa odvŕtaním a to je uź na servis.

Autoškola:

Vodič vozidla, ktoré zastavilo alebo stálo a opäť vychádza od okraja cesty alebo od chodníka,
A) nie je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy,
B) je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy,
C) je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy len mimo obce.

Juraj mokrý zakrúžkoval správne odpoveď B.

debata chyba
Články podľa značiek