Aká je Martina Schindlerová vodička?

Speváčka Martina Schindlerová najazdí na svojom Audi A3 ročne približne 7000 kilometrov. Á-trojka je zároveň jej najobľúbenejším autom. Jazdiť začínala za volantom Hondy Civic, no stále sníva o Audi A5 a BMW X6.

14.08.2009 17:24 , aktualizované: 16.08.2009 04:17
Martina Schindlerová Foto:
Náramok, ktorý predviedla speváčka Martina Schindlerová, vydražili za sto eur. Speváčka ho od dražiteľa dostala.
debata

Aká ste vodička?

Opatrná, skôr brzdím premávku, akoby som prekračovala rýchlosť. Mám k šoférovaniu rešpekt, v určitom zmysle je auto zbraň a ja nechcem ublížiť ani sebe, ani ostatným.

Aká ste spolujazdkyňa?

Na sedadle spolujazdca si cestu vôbec nevšímam, plnú zodpovednosť má podľa mňa šofér, ktorému dôverujem. Jedinou výnimkou je moja sestra, ktorá je čerstvá šoférka, pri tej mám mierne obavy.

Aké sú vaše zlozvyky?

Niekedy nestíham, tak sa v aute stravujem a potom tam mám neporiadok.

Ako si krátite čas?

Počúvam obľúbené CD a keď som sama, spievam si.

Na čo ste alergická?

Mám stres z motorkárov. Keď si uvedomím, akí sú pri zrážke s autom nesmierne zraniteľní, snažím sa držať od nich čo najďalej.

Čo pre vás znamená auto?

Auto je pre mňa nevyhnutnosť. Auto považujem za nenahraditeľný atribút slobody. Pamätám si na časy, keď som cestovala MHD a pešibusom a nestihla som ani polovicu vecí, ktoré stíham dnes. Pri čakaní na zastávke som túžobne sledovala okoloidúce autá a predstavovala si, aká budem raz šťastná, keď aj ja budem nezávislá od ostatných.

Najhoršia skúsenosť?

Najhoršie som znášala, keď som mala prvýkrát roztrepaný kufor na svojom prvom novučičkom aute, potom som si už zvykla. Prvý rok som ťukala každé dva mesiace, čo sa koniec koncov aj mnohí dočítali. Chvíľami som mala pocit, že mám dokonca vlastnú motoristickú rubriku. Mala som problém začať vnímať koľko miesta zaberá moje auto v priestore okolo. Teraz som už za volantom istejšia, veď trávim v aute polovicu dňa, aj keď je pravda, že niekedy preto, že zablúdim. Môj problém je, že mám orientačný nezmysel.

Ako vychádzate s políciou?

Iba raz sa mi stalo, že som stretla nepríjemných policajtov, v ostatných prípadoch boli veľmi profesionálni, slušní a sympatickí.

Vaša najvyššia pokuta?

Platila som pokuty za telefonovanie za volantom a za zlé parkovanie. Myslím, že dvetisíc korún.

Čo si myslíte o mužoch vodičoch?

Častejšie sa predvádzajú rýchlou, neohľaduplnou jazdou a hlasnou hudbou.

Viete si vymeniť rezervu?

Našťastie mám ochotných kamarátov, ktorým keď zavolám a posťažujem sa na defekt, súcitia a prídu mi pomôcť. Teoreticky to však už ovládam, takže ak by som nemala na výber, trúfla by som si.

Autoškola:

Ak sa pri vlečení motorového vozidla použije lano,
A) jeho dĺžka nesmie byť menšia ako 1,5 m,
B) nesmie byť vzdialenosť medzi vozidlami menšia ako 2 m,
C) nesmie byť vzdialenosť medzi vozidlami menšia ako 2,5 m.

Martina Schindlerová zakrúžkovala správne odpoveď C.

debata chyba
Články podľa značiek