Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka využila zaváhanie Markízy: Slováci môžu dostať novú televíziu, ktorá dlhodobo chýbala

Známy je už názov aj logo novej televíznej stanice.

26.05.2023 06:00
joj, joj group, Foto:
Diváci Jojky sa môžu tešiť na novú televíziu.
debata (9)

Televízia JOJ plánuje spustenie novej televízie. Získala povolenie na spustenie tematickej stanice s názvom JOJ Svet. Komerčná televízna skupina by tak mohla predbehnúť svojho konkurenta – skupinu Markíza, ktorá svoje plány na avizované spustenie novej televízie odložila na budúci rok.

Jojka spustenie ďalšej televízie už dávnejšie nevylúčila. „Uvidíme, čo prinesie tento rok. Stále sa rozhliadame po trhu a hľadáme vhodné príležitosti na rast a investície. Ak nám to bude dávať ekonomický zmysel, vieme spustiť viacero projektov, ktoré máme v zálohe,“ povedala vtedy pre Mediaklik marketingová manažérka Miroslava Klempová.

televízia, televízor, sledovanie televízie, seriály, filmy, online televízie, online, nelegálne sledovanie, piráti, pirátske sledovanie, Čítajte aj Exodus českých televízií môže nastať veľmi skoro: Hovorí sa už iba o týždňoch

Skupina JOJ si už novú televíziu poistila ochrannou známkou a získala aj autorizáciu od Rady pre mediálne služby. „Účastník konania požiadal o udelenie autorizácie vysielania televíznej programovej služby JOJ Svet. Uviedol, že bude vysielať 24 hodín denne, pričom programová skladba je tematicky zameraná na dokumentárny program, ktorý sa bude napĺňať formou dokumentárnych filmov, dokumentárnych seriálov, magazínov a ďalšími typmi programov,“ uviedla hovorkyňa Rady pre mediálne služby Lucia Michelčíková.

Podľa televízie bude programová štruktúra rozdelená do blokov, ktoré sa budú venovať rôznym témam, ako sú príroda, cestovanie, história, zločin, vyšetrovania, záhady, kultúra, veda, technika, životný štýl, vzdelávanie, šport a pod. Mimo plánovaných blokov bude programová služba reagovať na špeciálne výročia a nepredvídateľné udalosti.

heriban, horná dolná, Čítajte aj Diváci neprídu o Heribana: Pred nečakanou smrťou stihol dotočiť nový seriál

O registráciu názvu a udelenie ochrannej známky požiadala skupina JOJ pred mesiacom, 25. apríla 2023, Úrad priemyselného vlastníctva SR. Súčasťou prihlášky je aj logo novej televízie vo farebnej a čierno-bielej verzii:

Logo novej televízie JOJ Svet vo farebnej verzii. Foto: TV JOJ
Joj Svet, logo Logo novej televízie JOJ Svet vo farebnej verzii.
Logo novej televízie JOJ Svet v čierno-bielej... Foto: TV JOJ
JOJ Svet, logo Logo novej televízie JOJ Svet v čierno-bielej verzii.

JOJ Svet by tak bola ďalšou stanicou v širokom portfóliu skupiny JOJ, ktorá pribudne k televíziám JOJ, JOJ Plus, Wau, JOJ Šport, JOJ 24, Jojko, Ťuki TV a Joj Cinema. Na českom trhu prevádzkuje ešte JOJ Family a štyri stanice z rodiny CS – CS Mystery, CS History, CS Horror a CS Film. V ponuke má tiež streamovaciu platformu JOJ Play.

Primark, Nová Eurovea Čítajte aj Primark otvoril prvú predajňu na Slovensku. Investoval do nej viac ako 10 miliónov eur, takto vyzerá

Podobné plány má aj TA3

Plány na rozšírenie svojej ponuky má aj spravodajská televízia TA3, ktorá získala už v auguste minulého roka licenciu na vysielanie novej stanice. Tematická stanica s názvom TA3 DOKU by mala mať podobné zameranie ako napríklad Discovery, National Geographic, Spectrum, Docubox alebo Viasat. TA3 si už dávnejšie zaregistrovala ochranné známky aj na ďalšie názvy – okrem TA3 DOKU aj TA3 DOCU, TA3 PLUS, TA3 NEWS alebo TA3 RETRO.

Jej telo, Natália Germáni Čítajte aj Z ambicióznej športovkyne sa stala úspešná pornohviezda. Natália Germáni vo filme stvárni jej neuveriteľný príbeh

Markíza odložila novú televíziu o rok

Spustenie novej televízie avizovala aj televízia Markíza. Odštartovať ju chcela v lete tohto roka, napokon z plánov zišlo a jej uvedenie sa odkladá o rok. „Na štart novej televízie musí nastať vhodný čas, a keďže súčasné výsledky našich existujúcich staníc Markíza, Doma, Dajto a Markíza Krimi sú výborné, rozhodli sme sa jej uvedenie na trh odložiť na rok 2024,“ uviedol pre Mediaklik Lukáš Kočišek, PR manažér televízie Markíza.

Napriek odkladu pokračuje televízia v prípravách a na Úrade priemyselného vlastníctva SR si 27. apríla zaregistrovala ochranné známky na tri názvy – Markíza Film, Markíza Klasik a Markíza Fun. Dá sa z nich usudzovať, akým smerom sa uberajú plány Markízy pri novej televízii. Viac si môžete prečítať v tomto článku:

TV Markíza, logo Čítajte viac Markíza odložila štart novej televízie o rok, poistila si však tri názvy. Ktoré sú to?

Slovenský televízny trh sa už v posledných dvoch rokoch rozšíril o viacero nových staníc. V roku 2021 pribudli do ponuky dve športové televízie – na jeseň JOJ Šport a koncom roka Šport RTVS. V minulom roku pribudli ďalšie tri – Markíza odštartovala tematickú stanicu Krimi, RTVS spustila spravodajský kanál :24 a televízia JOJ spravodajskú stanicu JOJ 24.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2023/2024 #JOJ Svet