Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza prináša svoj najväčší risk! Na obrazovky mieri jej prvý historický seriál

Rok 2023 bude pre Markízu zlomový. Vôbec po prvýkrát prinesie divákov žáner, ktorému sa doteraz vyhýbala. Pozrite si prvé fotografie!

16.12.2022 06:00
dunaj, dunaj k vašim službám, Foto:
Prvé zábery z nového seriálu televízie Markíza - Dunaj, k vašim službám.
debata (2)

Už v januári 2023 plánuje televízia Markíza uviesť na obrazovky svoj úplne prvý výpravný dobový seriál s názvom Dunaj, k vašim službám. Divákom a diváčkam vyrozpráva osudy ľudí, ktorí sú spätí s ikonickým obchodným domom Dunaj, vo svojej dobe najmodernejším chrámom nákupu a luxusu v celej krajine. To všetko na pozadí turbulentných udalostí prelomu tridsiatych a štyridsiatych ro­kov.

neskoro večer, silvester, Čítajte aj Silvester na RTVS: Kopec premiérovej zábavy s najúspešnejšími televíznymi reláciami roka

„Dunaj, k vašim službám je skutočne výnimočný projekt. Ide totiž o úplne prvý dobový seriál TV Markíza v celej jej viac než 26-ročnej histórii. Sledovať budeme rozmanité osudy pestrej palety postáv, ktorých na prelome tridsiatych a štyridsiatych rokov spojil nový luxusný obchodný dom,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a dodáva: „Divákov a diváčky už začiatkom budúceho roka čaká nielen fascinujúca prehliadka dobových kostýmov, líčení, interiérov, rekvizít, ale hlavne strhujúci príbeh nabitý dramatickými zvratmi, emóciami a romantikou. To všetko v podaní hereckých legiend, ale aj mladých a talentovaných vychádzajúcich hviezd.“

Takto vyzerá prvý historický seriál Markízy! Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Prvé zábery z nového seriálu televízie Markíza...
iveta, Čítajte aj Jojka potvrdila prvý seriál roka 2023: Pripravte sa na niečo, čo tu ešte nebolo

Píše sa rok 1939 a v Bratislave otvára svoje brány nový obchodný dom Dunaj, ktorý sa stáva symbolom modernej doby a prepychovou dominantou centra mesta. Súčasne je vyhlásený Slovenský štát a krajina je uvrhnutá do neistoty a strachu z možnej vojny. Dunaj je však plný ľudí, ktorých sny a odvaha sú silnejšie než hrozby zvonku.

Tri mladé predavačky na oddelení módy – Klára Zacharová (Kristína Svarinská), Eva Dušeková (Petra Dubayová) a Alena Valentová (Lesana Krausková) – tu prežívajú prvé lásky, formujú nové priateľstvá a neoblomne hľadajú cestu k svojmu šťastiu.

RTVS, Mlynská dolina Čítajte aj RTVS v roku 2022 po starom: Nové vedenie nedokázalo čeliť škandálom a personálnym výmenám

Odvážna Klára sa pokúša začať nový život s falošnou identitou, ale temná minulosť ju neustále dobieha a stojí v ceste jej novej láske. Temperamentná Eva túži po kariére slávnej speváčky, ale cestu k úspechu jej komplikujú city. Alena je plaché dievča z malého mesta, ktoré dostáva príležitosť predviesť svoj výnimočný cit pre módu, ale zamotáva sa do intríg v obchodnom dome.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Dunaj k vašim službám