Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude to najlepšia séria vôbec? Kultový seriál sa vracia, nezastavila ho ani korona...

Po takmer roku sa nedočkaví fanúšikovia nefalšovaného sci-fi dočkajú premiérovej štvrtej série hitu Star Trek: Discovery. Nakrúcanie tejto série bolo pre štáb a hercov doslova peklo. Produkcia trvala neúmerne dlho, bola viackrát prerušená. To všetko kvôli koronavírusu. Celé to trvalo neuveriteľných 16 mesiacov.

18.11.2021 07:00
star trek, discovery. Foto:
Konečne je to tu! Prichádza dlhoočakávaná štvrtá séria Star Trek: Discovery.
debata
joj, joj group, Čítajte aj Jojka v roku 2022: Nové seriály, nové minisérie, pokračovanie obľúbených stálic

Tvorcovia prezradili, že nakrúcanie uprostred viacerých vĺn pandémie bolo pre všetkých peklo. Teraz je však všetko hotové a prichystané pre divákov. Nová séria má premiéru vo štvrtok, 18. novembra. Zároveň vyslovili prísľub, že táto séria napraví reputáciu tej predchádzajúcej, ktorá zožala veľa kritiky.

Star Trer: Discovery so svojou treťou sériou sa musí zmieriť s veľmi rozpačitým výsledkom. Prvotné nadšenie postupne opadlo a s blížiacim sa koncom a rozuzlením hlavných dejových línií prichádzalo skôr sklamanie alebo škodoradostný úškrn plný irónie a počudovanie, či naozaj toto je to, k čomu ambiciózne plány tvorcov nakoniec došli.

Prvým problémom boli špeciálne efekty, ktoré neraz vyzerali čudne animovane a veľmi podliezali nasadenú latku z predchádzajúcich sezón. Či to bolo spôsobené pandémiou a veľkým tlakom konečne dokončiť tretiu sériu a vypustiť ju von alebo či sa škrtal rozpočet, to nie je známe.

Spider-Man - No Way Home  Poster 2 Čítajte aj Na toto sa čakalo! Pozrite si nový oficiálny trailer k Spider-Manovi

Druhým problémom a omnoho vážnejším, ako občas zle vyzerajúce efekty bol samotný príbeh. Zo začiatku veľmi dobre vyznievajúca zápletka sa pri rozpletaní poriadne znemožnila. A výsledok, prečo nastalo Vyhorenie bolo doslova výsmechom. Pôvodne vykreslený obrovský medzigalaktický problém mal absurdnú bodku.

rtvs, správy rtvs, Čítajte aj Zvyknete si na revolučnú zmenu? RTVS prekopala hlavnú spravodajskú reláciu

Tretím problémom boli vybraní herci. Star Trek: Discovery sa stal poslom a symbolom medziľudskej tolerancie a ukázať divákom, že v budúcnosti nikto nebude riešiť sexuálnu orientáciu, náboženské vyžitie alebo príslušnosť k rase, nedajbože vzhľad. Veľmi dobrá myšlienka by však mala byť podporená aj talentovaní hercami. Noví prichádzajúci, ktorí napríklad reprezentovali transgenderové charaktery boli extrémne otravné, k tomu, keď sa pripočítala absencia talentu, problém bol na svete. Dobre mienený úmysel vyšumel do stratena.

Prichádzajúca štvrtá séria má ambíciu byť skvelou jazdou. Posádka lode Discovery má pred sebou tajomnú vesmírnu anomáliu, ktorá môže zničiť všetko. Avšak sú tu obľúbení hrdinovia, ktorí sa rozhodnú všetko zachrániť!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Star Trek: Discovery